Hoe online een film kopen of huren?

Van op de hoofdpagina van deze website (“De films en waar ze te bekijken“) kan u de vijf Leuvense documentaires online “kopen” of “huren”.
Als u een film online “huurt” kan u deze gedurende 48 online bekijken (en binnen die periode zo vaak uw wilt).  Na 48 uur eindigt de huur. Als u een film “koopt” krijgt u de mogelijkheid de film down te loaden. U beschikt dan over een bestand en kan de film overal en ongelimiteerd bekijken.

Om deze opties mogelijk te maken wordt gewerkt via het platform Vimeo. De 5 films (en bijhorende betalingsmodule) werden ingebed op de hoofdpagina. Let op: betaling is enkel mogelijk met kredietkaart of Paypal.

Hieronder wordt toegelicht hoe het “kopen” of “huren” van een film via Vimeo in zijn werk gaat.

Verkiest u een dvd aan te kopen? Dat kan. Alle Leuvense documentaires zijn vlot verkrijgbaar via de courante kanalen, maar ook rechsttreeks bij de makers, via de Daltonshop.be

Klik bovenaan rechts op het videobeeld, op het zeshoekig icoontje.  Er opent nieuw scherm in een pop-up.

In dit nieuwe scherm kiest u, in de linkerkolom,  tussen “rent ” (“huur”) of “buy” (“koop”). De prijs van iedere optie staat aangegeven op de knop. Onder de knoppen krijgt u meteen de bijhorende voorwaarden nog eens op een rijtje.

In de rechterkolom van datzelfde scherm dient u uw betalingsgegeven in te geven. Kies voor “creditcard” (kredietkaart) of “Paypal”. (Paypal is een snel, veilig en internationaal online intermediair betaalplatform. Lidmaatschap is gratis. Zie www.paypal.be)

Eenmaal de betaling uitgevoerd en aanvaard kan u meteen de film bekijken of downloaden.