Hoe online een film kopen of huren?

Van op de hoofdpagina van deze website (“De films en waar ze te bekijken“) kan u de vijf Leuvense documentaires online “kopen” of “huren”.
Als u een film online “huurt” kan u deze gedurende 48 online bekijken (en binnen die periode zo vaak uw wilt).  Na 48 uur eindigt de huur. Als u een film “koopt” krijgt u de mogelijkheid de film down te loaden. U beschikt dan over een bestand en kan de film overal en ongelimiteerd bekijken.

Om deze opties mogelijk te maken wordt gewerkt via het platform Vimeo. De 5 films (en bijhorende betalingsmodule) werden ingebed op de hoofdpagina. Let op: betaling is enkel mogelijk met kredietkaart of Paypal.

Hieronder wordt toegelicht hoe het “kopen” of “huren” van een film via Vimeo in zijn werk gaat.

Verkiest u een dvd aan te kopen? Dat kan. Alle Leuvense documentaires zijn vlot verkrijgbaar via de courante kanalen, maar ook rechsttreeks bij de makers, via de Daltonshop.be

  • STAP 1

Klik bovenaan rechts op het videobeeld, op het zeshoekig icoontje.  Er opent nieuw scherm in een pop-up.

  • STAP 2

In dit nieuwe scherm kiest u, in de linkerkolom,  tussen “rent ” (“huur”) of “buy” (“koop”). De prijs van iedere optie staat aangegeven op de knop. Onder de knoppen krijgt u meteen de bijhorende voorwaarden nog eens op een rijtje.

  • STAP 3

In de rechterkolom van datzelfde scherm dient u uw betalingsgegeven in te geven. Kies voor “creditcard” (kredietkaart) of “Paypal”. (Paypal is een snel, veilig en internationaal online intermediair betaalplatform. Lidmaatschap is gratis. Zie www.paypal.be)

  • STAP 4

Eenmaal de betaling uitgevoerd en aanvaard kan u meteen de film bekijken of downloaden.